Coaching

“Coaching is een vorm van begeleiding die erop gericht is om een doelgericht en positief veranderingsproces teweeg te brengen met impact op korte en lange termijn. ”

Het woord coaching komt van het Engelse woord coach. Dit is een wagen om reizigers te verplaatsen van de ene naar de andere plaats. De besturing van de koets werd coaching genoemd. 

De wortels van coaching liggen in de positieve psychologie. Hierbij ligt de nadruk op de mogelijkheden en niet op de onmogelijkheden. 

Coaching is een effectieve manier om mensen met een uitdaging vooruit te helpen. 

Een coach is opgeleid om goed te luisteren, te observeren en het plan van aanpak af te stemmen op de individuele wensen van de coachee. Een goede coach zorgt ervoor dat mensen zelf achter de antwoorden komen en geeft zelf geen oplossingen of antwoorden.

 

Avanti Coaching

Met Avanti coaching is mijn doel als coach om bij jou verandering teweeg te brengen. Dit kan gaan over je loopbaan een nieuwe wending te geven of te werken aan jouw persoonlijke groei met thema’s zoals bvb assertiviteit, zelfvertrouwen,… Jij bepaalt welke verandering je wil aanbrengen.

Ik luister actief naar je, stel je vragen, confronteer je met bepaalde elementen en begeleid je richting verandering. Alles vertrekt vanuit jouw actieve wil om een verandering teweeg te brengen.

Een coaching is succesvol als jij een nieuw geloof in jezelf hebt gevonden en je over de nodige inzichten beschikt om vooruit te kunnen. Van daar ook de naam Avanti, Italiaans voor vooruit en bovendien is het ook de naam van het allereerste paard waar ik als klein meisje mee reed.

Elke persoon is uniek. En dus is ook elke coachingssessie die ik geef dat. Op basis van jouw noden en verwachtingen gaan we aan de slag. Ik gebruik daarbij die coachingstechnieken die het best bij jou en je verwachtingen passen. Klassieke gesprekken, creatieve oefeningen of een coaching met paarden wisselen elkaar doorheen ons traject af. 

Doorheen de trajecten staan professionaliteit, passie en een continu leerproces voorop. 

 

Wat is coaching met paarden?

Paarden zijn prooidieren. Hierdoor is hun zintuigelijke waarneming zeer sterk ontwikkeld. Zij hebben het uitzonderlijke vermogen om hun zintuigen te gebruiken om hun omgeving te lezen en communiceren constant. In contact met mensen evalueren en reageren zij op de emoties, intenties en lichaamstaal. Anders dan bij mensen kan je bij paarden niet doen alsof. Paarden confronteren mensen op een subtiele wijze met zichzelf, met hun angsten en met hun soms onduidelijke manier van communiceren.   

Wat houdt een coaching met paarden juist in? Het startpunt is een klassiek coachingsgesprek waar we gaan kijken naar jouw vraag. Aansluitend zal je dan een oefening doen met een paard. De gevoeligheid en reacties van het paard in combinatie met de begeleiding van de coach zorgen voor een unieke en krachtige ervaring. 

De oefeningen zijn steeds naast het paard en voorkennis is niet vereist. Coaching met paarden is een unieke ervaring.

Is je interesse geprikkeld? Neem dan contact op voor een afspraak!

Wat is creatieve coaching?

Bij creatieve coaching wordt een klassiek coachingsgesprek aangevuld met een creatieve oefening, zoals bvb een mind map, een collage, dixit kaarten,… 

Door het gebruik van deze creatieve oefeningen benaderen we je vraag op een intuïtieve manier. Dit helpt, in combinatie met de vragen van de coach, om snel tot de essentie te komen. En vermijd dat je bepaalde zaken wegredeneert. 

Creatieve coaching is een andere en speelse aanpak die jou zal helpen om de zaken op een andere manier te bekijken.

Wat is het verschil tussen coaching en therapie?

Tijdens onze sessies ligt de nadruk op zelfontwikkeling, groei en verandering. Op een actieve manier brengen we verandering aan in je leven.

En net daar ligt het verschil met therapie: daar pak je mentale problemen zoals depressie, verslaving, trauma, … aan. Samen met je therapeut ga je op zoek naar onderliggende oorzaken en start je met een verwerkingsproces.

Mocht na een eerste gesprek blijken dat je meer baat zal hebben bij therapie dan verwijs ik je door naar groepspraktijk De Ander. Zij bieden uitstekende psychologie, psychotherapie en counseling aan.