Helena

Een enthousiaste, positieve doorzetter. 

Van jongs af aan gepassioneerd door paarden en mensen helpen. 

Als coach luister, motiveer en ondersteun ik jou zodat je zelf je leven terug in handen neemt.

Warmte, authenticiteit en professionaliteit staan centraal in elk van mijn coachingssessies. In een sfeer van vertrouwen en rust gaan we samen na wat jouw potentieel is en hoe je dat maximaal kan benutten.

Mijn Verhaal

Al van jongs af aan was ik gefascineerd door paarden. En bracht ik mijn tijd het liefst van al buiten in de natuur bij paarden door. Ze brachten en brengen me nog altijd tot rust. En leerden me heel wat over mezelf. 

Jarenlang droomde ik er van om dat samen met die andere passie van me – mensen helpen – te combineren tot mijn droomjob. Maar als achttienjarige was de druk van de maatschappij en de drang om me te bewijzen ten opzichte van mijn omgeving te groot. En dus koos ik voor een klassieke universitaire opleiding. Waarna ik aan de slag ging in een multinational (Coca-Cola) en daar vrij snel een succesvolle carrière uitbouwde. Tot ik me realiseerde dat ik absoluut niet gelukkig was. Ik had het gevoel dat ik niet voluit leefde en het vooruitzicht om mijn hele werkleven binnen achter een computer te spenderen, met veel tijdsdruk, stress en te weinig zingeving joeg me veel schrik aan. Ik had het gevoel dat er iets ontbrak in mijn leven.

Ik besloot om niet bij de pakken te blijven zitten en volgde zelf loopbaancoaching. Door de loopbaancoaching kwam mijn droom terug boven drijven. En dus besloot ik om het roer om te gooien en voluit voor mijn twee grote passies te gaan: coaching en paarden. Ik volgde een aantal intensieve opleidingen en na een turbulente periode startte ik in 2018 mijn eigen zaak als loopbaan- en persoonlijke coach: Avanti Coaching.

Als coach maar ook als persoon ben ik overtuigd van de kracht van positief in het leven te staan. Ik kies er dan bijvoorbeeld ook heel bewust voor om positief te denken en te genieten van de kleine dingen in het leven. Naast een positieve mentaliteit beschik ik ook over een grote dosis empathie en leerde ik om mijn gevoelige natuur te zien als een sterkte. Dat in combinatie met mijn vermogen om actief te luisteren en daardoor die signalen op te pikken die voor anderen verloren gaan vormen mijn sterktes als coach.

Je potentieel maximaal benutten en het leven leiden waarin jouw waarden centraal staan, staat voorop in alles wat ik doe en in elk coachingstraject. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat ieder van ons over onnoemelijk veel potentieel beschikt. Alleen durven de meeste onder ons niet voluit voor hun passie te gaan. En net daar wil ik jou heel graag bij helpen! Want ik heb zelf gemerkt wat het is om een leven te leiden dat niet helemaal bij jou past. En dat omscholing en voluit voor je passies gaan mogelijk is!

Hoe weerspiegelt dat zich in de coaching die ik aanbied?

Als coach help ik jou op weg naar een zinvol leven, waarin jouw waarden centraal staan.

In elk traject staat een persoonlijke aanpak voorop. We gaan samen na wat voor jou het beste werkt, waar jouw noden en verwachtingen liggen en hoe we daar mee aan de slag kunnen gaan.

Ik gebruik hierbij vooral een empathische en positieve aanpak waarbij ik je confronteer met een aantal elementen en je tegelijkertijd ook de nodige omkadering aanreik zodat je zelf tot conclusies komt. Klassieke coachingsgesprekken wissel ik af met creatieve oefeningen en waar aangewezen een sessie met paarden.

Mijn opleidingen

Ik geloof dat je nooit uitgeleerd bent als coach en ben een voorstander van het levenslang leren principe. Ik volg dus op regelmatige basis nog nieuwe opleidingen en bijscholingen om verder te leren als coach. Hieronder kan je een overzicht vinden van de opleidingen die ik tot op heden gevolgd heb: