Over mij

over helena 1

Wie ben ik?

Ik ben Helena, van jongs af aan gepassioneerd door paarden en het helpen van mensen. Het liefst van al spendeer ik mijn tijd buiten in de natuur bij de paarden, want zij brengen me steeds tot rust én leerden me in het verleden al heel wat over mezelf. Jarenlang droomde ik er dan ook van om die twee
passies dan ook te combineren. Helaas was de druk van de maatschappij en de drang om me te bewijzen op mijn achttiende enorm groot, waardoor ik koos voor een klassieke universitaire opleiding.
Hiermee ging ik aan de slag bij de multinational Coca-Cola en bouwde ik een succesvolle carrière uit, tot het moment dat ik besefte dat ik helemaal niet gelukkig was. Ik had het gevoel dat ik niet ten volle
van het leven genoot en het idee dat ik mijn hele carrière achter een computer binnen vier muren zou moeten spenderen, joeg me enorm veel schrik aan.

“Tijd voor verandering”, dacht ik bij mezelf.

En zo volgde ik zelf loopbaanbegeleiding, waardoor mijn droom opnieuw begon op te borrelen… En dus besloot ik het roer om te gooien en voluit voor mijn twee grote passies te gaan: coaching en paarden. Ik volgde een aantal intensieve opleidingen en na een turbulente periode startte ik in 2018 mijn eigen zaak als loopbaan- en persoonlijke coach: Avanti Coaching. Als coach luister, motiveer en ondersteun ik mensen zodat ze zelf hun leven terug in handen kunnen nemen, net zoals ik dat zelf ook deed.

Ik geloof oprecht dat iedereen op elk moment in zijn of haar leven kan groeien en veranderen, ongeacht zijn of haar achtergrond of leeftijd. Ik geloof in de kracht van positiviteit en kies er dan ook zelf voor om positief te denken en te genieten van de kleine dingen des levens. Die mentaliteit probeer ik dan ook uit te stralen in mijn functie als coach, dit in combinatie met een grote dosis empathie, mijn liefde voor de natuur en mijn luisterend oor, zijn de zaken die ik in mijn job het belangrijkste vind. Warmte, positiviteit en professionele begeleiding staan dan ook centraal in elk van de coachingstrajecten die ik aanbied. Ik wissel klassieke coachingsgesprekken af met creatieve oefeningen en waar nodig met een sessie met paarden. Op die manier wens ik mensen te helpen die, net zoals ik enkele jaren geleden, kampen met twijfels over hun (professionele) toekomst of die willen groeien als persoon.

Herken je jezelf in mijn verhaal en/of ben je benieuwd hoe ik jou kan helpen? Ontdek snel alle trajecten die ik als (loopbaan)coach aanbied!

over helena 2

Mijn opleidingen

Ik geloof in levenslang leren als coach en volg dus op regelmatige basis nieuwe opleidingen en bijscholingen om professioneel te groeien.

Hieronder kan je een overzicht vinden van de opleidingen die ik tot op heden gevolgd heb: