Referenties

Het voelde als een bevrijding om hulp te durven vragen.

Het voelde als een bevrijding om hulp te durven vragen. Door over bepaalde zaken na te denken en er dieper op in te gaan kreeg ik meer inzicht over waarom ik soms bepaalde gevoelens heb en hoe ik er op een positieve manier mee kan omgaan ipv afzwakken .

Ik was vrij snel gerustgesteld en durfde hierdoor ook eerlijk op soms wel moeilijke en confronterende vragen te antwoorden. Had dit niet gekund dan had ik denk ik niet zoveel aan het traject gehad omdat ik mezelf dan maar iets had wijs gemaakt. Ook de sessie met het paard was heel leuk. Het gaf een mooi beeld over hoe ik altijd probeer goed te doen. De laatste sessie had ook nog een mooie quote waar ik al veel aan gedacht heb: ‘You can’t pour from an empty cup’. Dit ga ik proberen te gebruiken om er mij aan te herinneren dat ik tijd moet nemen om energie bij mezelf aan te vullen. Pas dan zal ik opnieuw energie kunnen steken in andere dingen. In theorie klinkt dit heel goed, nu de praktijk nog.

Ik wou het traject volgen om mij mezelf beter te begrijpen, mij beter te voelen en het hierdoor ook weer leuker te maken voor mijzelf en mijn omgeving. Dit is allemaal gelukt.  Heel erg bedankt voor je tijd, je luisterende oor en de handvaten die ik nu KAN (niet moet:)) gebruiken.

K.O.

“Ik weet dat ik in het begin dacht: “ik ga het snel leren”.

“Ik weet dat ik in het begin dacht: “ik ga het snel leren”. In de helft van de sessies was ik even in paniek en dacht ik: “ik ga dit nooit kunnen!” Maar vandaag de laatste sessie achter de rug met als conclusie behaald te hebben waarvoor ik kwam. Hierdoor ben ik gegroeid als persoon en groeit ook mijn bedrijf. Ik heb ook geleerd deze groei voor de rest van mijn carrière mee te nemen. Bedankt!

K.V.D.

De begeleiding/coaching was voor mij een lichtpuntje binnen een jaar van ups en downs

De begeleiding/coaching was voor mij een lichtpuntje binnen een jaar van ups en downs, een jaar vol twijfels, emoties, onzekerheden, …..
De stap ernaartoe kostte tijd maar ik heb het mij geen seconde beklaagd, integendeel….Ook de familieband deed me lang twijfelen maar wat mij betreft heb ik dit zeker niet als een hindernis ervaren.

Ook al kostte het na een werkdag veel energie toch keek ik er telkens weer naar uit en gaf het me energie om er tegen aan te gaan en twijfels om te buigen.
Vooral de afwisseling in soorten oefeningen en de huistaken, opdrachten vond ik zeker een meerwaarde. Het geeft je de kans om ook thuis even stil te staan en na te denken over de verschillende thema’s die aan bod komen binnen de coaching.Geen enkele sessie was hetzelfde en maakte dat ik steeds weer benieuwd was naar wat komen ging.

Er was ruimte voor een lach en een traan, niets moest, alles mocht, geen juist en geen fout, …. Het was voor mij een uitlaatklep. De tijd vloog voorbij.
Het negatieve werd omgebogen naar positief, anders denken, anders kijken, jezelf terugvinden, grenzen bewaken, ….

Jouw luisterend oor maakte het geheel compleet. Afsluiten met een passende quote maakte het telkens weer af en gaf moed om er tegenaan te gaan.
De coaching in de buitenlucht was voor mij een meerwaarde alsook de rust die je zelf uitstraalt als coach.

De sessie met de paarden was achteraf gezien voor mij misschien een beetje te onwennig hoewel ik blij ben dat ik ook dit kon ervaren.

Dikke merci voor de voorbije weken en maanden.

V.C.

Ik vond de begeleiding bijzonder verrijkend.

Ik vond de begeleiding bijzonder verrijkend. Ik vond het verrassend hoe ik telkens aan het einde van het gesprek tot een inzicht kwam en dus op vrij korte tijd heel wat dingen heb ingezien. Je koos telkens een andere, aan het onderwerp aangepaste oefening om mee te werken, deed mij creatief zijn en slaagde er zelfs in om mij met de paarden te laten oefenen, wat voor mij geen evidentie was. 🙂

Die oefeningen en testen zijn ook echt wel goed om het intuïtief te benaderen en dus eerlijk te zijn met jezelf. Als je enkel en alleen gaat praten, denk ik dat je – of ik toch…- bepaalde dingen zou wegredeneren en dus niet tot de inzichten zou komen waar ik toe wou komen. Je schiep echt een sfeer van rust en vertrouwen.

E.VDV

Eerst en vooral vond ik de sfeer warm, huiselijk en aangenaam.

Eerst en vooral vond ik de sfeer warm, huiselijk en aangenaam. Ik voelde me helemaal thuis.
De begeleiding zelf vond ik verhelderend. Dat heeft me zelfvertrouwen in mijn vaardigheden en talenten.
Dit gaf mij ook zin om er meteen aan de slag te gaan.”

J.C.

Helena’s loopbaancoachingsessies zijn een echte verheldering.

Helena’s loopbaancoachingsessies zijn een echte verheldering. Ze helpen je te begrijpen wat jij belangrijk vindt als persoon, als persoon op het werk en in welke elementen zich dit vertaald in een bij jouw passende job. Dankzij het aanreiken van een structuur, bepaalde visies, verschillende frameworks en vele interactieve oefeningen, is het voor mij nu veel duidelijker waarom ik in mijn huidige job niet vind naar wat ik op zoek ben. Ik weet nu eindelijk wel waarmee rekening te houden bij het zoeken van mijn volgende functie en hoe je ten volle meer geluk in je job kan terugvinden. Dankzij de professionele ondersteuning van Helena in haar loopbaancoaching is het ook concreet geworden in welke functies, bedrijven,… dit zich vertaald.

Indien je ondersteuning zoekt om te bepalen hoe de ideale job of loopbaandoelen eruit zien, kan ik de sessies van Helena alleen maar ten zeerste aanraden. Helena helpt je niet alleen dit loopbaandoel vorm te geven maar tevens ook voor te bereiden hoe dit gesprek met je manager, werkgever aan te gaan, wat je helpt om nog steviger in je schoenen te doen staan.”

H.S.